logo
habibi®
ul. Grochowska 99
(róg Osieckiej 62)
04-172 Warszawa

PN-PT 8:00 - 18:00
SOBOTA 8:00 - 14:00

SKŁAD
+48 515 606 555

ALLEGRO
+ 48 500 311 811

ZAMÓWIENIA I DOSTAWA
+48 500 311 811


Domeny na sprzedaż: flavory.eu, flavory.pl, habibi.com.pl, halal.com.pl, halal.info.pl, halal.org.pl, harisa.eu, kebab.info.pl, mcdoner.pl, naturita.eu, naturita.pl, pita.waw.pl, zahartowani.eu, zahartowani.pl

Amin Omer

Amin Omer vel habibi

Urodziłem się w 1974 r. w Atbara (Sudan) z matki Polki i ojca Sudańczyka. W Sudanie dorastałem, ukończyłem tam szkołę podstawową i średnią.

W 1991 r. przyjechałem do Polski. Studia rozpocząłem na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu na Wydziale Gospodarki Regionalnej i Turystyki w Jeleniej Górze, kierunek "Hotelarstwo". W 1995 r. zmieniłem uczelnię na Szkołę Główną Handlową w Warszawie (dawny SGPiS), kierunek "Zarządzanie i Marketing".

W 1999 r. obroniłem pracę magisterską i uzyskałem tytuł magistra ekonomii. To był bardzo ważny rok w moim życiu - oprócz ukończenia studiów, założyłem rodzinę i urodził się mój syn Jakub.

Pracowałem w Państwowych Zakładach Lotniczych "Warszawa-Okęcie" S.A. (PZL) w Biurze Usług Eksportowych na stanowisku specjalisty d/s marketingu. Pracując na etacie w PZL stworzyłem komórkę „Zakład Usług Agrolotniczych ZUA”, który świadczył głównie usługi przy gaszeniu pożarów lasów Warmii i Mazur. Dodatkowo zajmował się opryskami w Egipcie, Iranie, Sudanie i Syrii. Byłem odpowiedzialny za poszukiwanie rynków zbytu dla usług agrolotniczych. Nawiązywanie kontaktów i specyfikacja ofert stanowiły zasadniczy trzon moich obowiązków. Odpowiadałem również za tworzenie grup zadaniowych, transport ludzi i sprzętu oraz poszukiwanie siedzib dla zespołów ludzkich na czas kontraktu.

W trakcie studiów ekonomicznych, rozpocząłem pracę w gastronomii. Moje ponad 25-letnie doświadczenie wynika z dwóch rodzajów praktyk: bezpośredniej obsługi klientów oraz zarządzania pracą zespołu kucharzy i kelnerów. Oferowałem zarówno usługi typu catering, jak również flambirowanie, przygotowywanie potraw w obecności gości.

Pracowałem w renomowanych restauracjach, prestiżowych rezydencjach i hotelach o wysokim standardzie. Pracując z ludźmi nabyłem umiejętność nawiązywania i podtrzymywania kontaktów, nauczyłem się rozpoznawać różne typy zachowań i realizować indywidualne potrzeby swoich klientów.

Zamiłowanie do kuchni i zainteresowanie wszystkim, co wiąże się z jedzeniem - od składników potraw, poprzez przyprawy, aż do gotowych dań sprawiły, że pracując w gastronomii realizuję się na gruncie zawodowym. W 2007 roku złożyłem egzamin mistrzowski w Izbie Rzemieślniczej Mazowsza w Warszawie i uzyskałem tytuł dyplomowanego "Mistrza w zawodzie Kucharz" (Nr 8826).

Bardzo dobra znajomość wynikająca z praktyki pozwala skutecznie wypełniać obowiązki zarządcze i kierować organizacją pracy. W trakcie pracy miałem przyjemność współpracować z mistrzami sztuki kulinarnej i gościć znakomite osobistości życia publicznego. Byłem częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych, w trakcie których przybliżałem sekrety kuchni afrykańskiej i bliskowschodniej. Dzieląc się swoim doświadczeniem i wiedzą doradzałem przy adaptacji i otwieraniu lokali gastronomicznych zarówno na terenie Warszawy, województwa mazowieckiego, jak i w całej Polsce. Mam ich na koncie ponad 100.

Jestem założycielem jednostki Halal Products w Polsce, która - zgodnie z obyczajami i kulturą - wspiera muzułmanów w Polsce. Jestem także pomysłodawcą Stowarzyszenia Sudańsko Polskiego NIL-WISŁA, które krzewi wiedzę o kulturze i obyczajach, a także gospodarce Sudanu w Polsce.

Byłem również partnerem cyklu imprez „Afryka Gra”, organizowanych przez Hebanowski Studio, które krzewiły kulturę afrykańską.

W czerwca 2007 r. uczestniczyłem w imprezie z okazji Dnia Uchodźcy w Warszawie. Impreza organizowana była przez Polską Akcję Humanitarną. Tematem przewodnim imprezy była integracja.

W sierpniu 2007 r. byłem jednym z organizatorów festiwalu ulicznego "Cały Świat w Warszawie - Wielokulturowe Warszawskie Street Party". Festiwal prezentował kulturę mniejszości narodowych i etnicznych obecnych w Warszawie poprzez kuchnię, muzykę oraz taniec.

Zajmuję się sprzedażą przypraw, ziół oraz mieszanek przyprawowych według własnych receptur, które są dostępne w moim „Składzie przypraw i produktów orientalnych habibi” Grochowska 99 w Warszawie. Ponadto moja oferta handlowa zawiera także produkty spożywcze i art. przemysłowe.

Nowa rzeczywistość spowodowana przez Covid-19 zmusiła mnie do poszukiwania nowego źródła dochodu. Od 2020 r. buduję nową markę – Woda i Wiatr - na rynku wynajmu całorocznych apartamentów w nadmorskim kurorcie Jastrzębia Góra. Więcej informacji o apartamentach Woda i Wiatr dostępne jest na: WodaiWiatr.pl oraz https://www.facebook.com/APARTAMENTYPRZYMORZU/?ref=pages_you_manage i https://www.facebook.com/wodaiwiatrpl.

To też spowodowało, że przystąpiłem do egzaminu organizowanego przez Polską Federację Rynku Nieruchomości (PFRN) i otrzymałem Licencję Zarządcy Nieruchomości PFRN (nr 30156).

Każdą wolna chwilę spędzam w kuchni lub na wędkowaniu, a jak mam trochę więcej czasu to zwiedzam nowe miejsca. Spędzając czas w kuchni, komponuję nowe dania, czy nowe mieszanki przyprawowe. Śledzę też wszelkie nowinki kulinarne, które wykorzystuję do sporządzania potraw.

Wędkarstwo natomiast mnie uspokaja, wycisza, ale często pobudza też do działania. W 2013 r. aktywnie uczestniczyłem jako sędzia kontrolny w organizacji 60 Mistrzostw Świata w Wędkarstwie Spławikowym zorganizowanych przez Okręg Mazowiecki w Warszawie na Kanale Żerańskim. Aktualnie jestem Sędzią Klasy Okręgowej.

Na dzień dzisiejszy mieszkam z rodziną w podwarszawskim Sulejówku, ale z uwagi na rozpoczęte inwestycje – docelowo Jastrzębia Góra.