logo
habibi®
ul. Grochowska 99
(róg Osieckiej 62)
04-172 Warszawa

PN-PT 8:00 - 18:00
SOBOTA 8:00 - 14:00

SKŁAD
+48 515 606 555

ALLEGRO
+ 48 515 828 555

ZAMÓWIENIA I DOSTAWA
+48 500 311 811


Domeny na sprzedaż: flavory.eu, flavory.pl, habibi.com.pl, halal.com.pl, halal.info.pl, halal.org.pl, harisa.eu, kebab.info.pl, mcdoner.pl, naturita.eu, naturita.pl, pita.waw.pl, zahartowani.eu, zahartowani.pl

Amin Omer

Amin Omer vel habibi

Urodziłem się w 1974 roku w Atbara w Sudanie z matki Polki i ojca Sudańczyka. Dzieciństwo spędziłem w Sudanie. Tam też ukończyłem szkołę podstawową i średnią.

W 1991 r. przyjechałem do Polski. Studia rozpocząłem na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu na Wydziale Gospodarki Regionalnej i Turystyki w Jeleniej Górze, kierunek "Hotelarstwo". W 1995 r. zmieniłem uczelnię na Szkołę Główną Handlową (dawny SGPiS) w Warszawie, kierunek "Zarządzanie i Marketing". W 1999 r. obroniłem Pracę Magisterską i uzyskałem tytuł magistra ekonomii. To był bardzo ważny rok - oprócz ukończenia studiów, założyłem rodzinę i przyszedł na świat mój syn Jakub.

Pracowałem w Państwowych Zakładach Lotniczych "Warszawa - Okęcie" S.A. w Biurze Usług Eksportowych na stanowisku specjalisty d/s marketingu. Byłem odpowiedzialny za poszukiwanie rynków zbytu dla usług agrolotniczych. Nawiązywanie kontaktów i specyfikacja ofert stanowiły zasadniczy trzon moich obowiązków. Odpowiadałem również za tworzenie grup zadaniowych, transport ludzi i sprzętu oraz poszukiwanie siedzib dla zespołów ludzkich na czas kontraktu.

W trakcie studiów ekonomicznych, rozpocząłem pracę w gastronomii. Moje 20-letnie doświadczenie wynika z dwóch rodzajów praktyk: bezpośredniej obsługi klientów oraz zarządzania pracą zespołu kucharzy i kelnerów. Swoim klientom proponowałem zarówno usługi typu catering, jak również przygotowanie i flambirowanie potraw w obecności gości. Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni komponując nowe dania. Śledzę wszelkie nowinki kulinarne i wykorzystuję do sporządzania potraw.

Pracowałem w renomowanych restauracjach, prestiżowych rezydencjach i hotelach o wysokich standardach. Pracując z klientami nabyłem umiejętność nawiązywania i podtrzymywania kontaktów, nauczyłem się rozpoznawać różne typy zachowań i realizować indywidualne potrzeby klientów.

Zamiłowanie do kuchni i zainteresowanie wszystkim, co wiąże się z jedzeniem - od składników potraw, poprzez przyprawy, aż do gotowych dań sprawiły, że pracując w gastronomii realizuję się na gruncie zawodowym. W 2007 roku złożyłem egzamin mistrzowski w Izbie Rzemieślniczej Mazowsza, Kurpi i Podlasia w Warszawie i uzyskałem tytuł dyplomowanego "Mistrza w zawodzie Kucharz" (Nr 8826).

Bardzo dobra znajomość wynikająca z praktyki pozwala skutecznie wypełniać obowiązki zarządcze i kierować organizacją pracy. W trakcie pracy miałem przyjemność współpracować z mistrzami sztuki kulinarnej i gościć znakomite osobistości życia publicznego. Jestem częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych, gdzie przybliżam widzom i słuchaczom sekrety kuchni afrykańskiej i bliskowschodniej. Dzieląc się swoim doświadczeniem i wiedzą doradzałem przy adaptacji i otwieraniu lokali gastronomicznych zarówno na terenie Warszawy, jak i województwa mazowieckiego. Mam ich na koncie ponad 100.

Jestem założycielem jednostki Halal Products w Polsce. Halal Products świadczy usługi na rzecz muzułmanów w Polsce, zgodnie z obyczajami i kulturą. Jestem także pomysłodawcą Stowarzyszenia Sudańsko Polskiego NIL - WISŁA, które krzewi wiedzę o kulturze i obyczajach, a także gospodarce Sudanu w Polsce.

Jestem również partnerem cyklu imprez „Afryka Gra”, organizowanych przez Hebanowski Studio, które krzewiły kulturę afrykańską.

W czerwca 2007 roku uczestniczyłem w imprezie z okazji Dnia Uchodźcy w Warszawie. Impreza organizowana była przez Polską Akcję Humanitarną. Tematem przewodnim imprezy była integracja.

W sierpniu 2007 roku byłem jednym z organizatorów festiwalu ulicznego "Cały Świat w Warszawie - Wielokulturowe Warszawskie Street Party". Festiwal prezentował kulturę mniejszości narodowych i etnicznych obecnych w Warszawie poprzez kuchnię, muzykę oraz taniec.

Na co dzień pracuję w moim Składzie przypraw i produktów orientalnych habibi przy ulicy Grochowskiej 99 w Warszawie. Zajmuję się sprzedażą przypraw jednorodnych oraz mieszanek przyprawowych wg własnych receptur. Ponadto moja oferta handlowa zawiera produkty spożywcze i art. przemysłowe oraz urządzenia dla lokali gastronomicznych, w tym także dla lokali gastronomicznych otwieranych przy wsparciu habibi.

W wolnych chwilach pochłania mnie moja pasja – wędkarstwo, które uspokaja, wycisza, ale często pobudza do działania. W 2013 r. aktywnie uczestniczyłem jako sędzia kontrolny w organizacji 60. Mistrzostw Świata w Wędkarstwie Spławikowym zorganizowanych przez Okręg Mazowiecki w Warszawie na Kanale Żerańskim. Należę do PZW Koła Nr 14 Marki i jestem jego aktywnym członkiem. Biorę udział we wszystkich dyscyplinach wędkarskich oraz towarzyskich. Jestem strażnikiem Społecznej Straży Rybackiej Powiatu Wołomińskiego. W marcu 2014 roku zdałem egzamin na sędziego podstawowego, co pozwoliło mi na uczestnictwo w eliminacjach Okręgu Mazowieckiego jako sędzia. Jestem także twórcą i współzałożycielem Wędkarskiego Klubu Sportowego Zahartowani, przy Okręgu Mazowieckim.

Obecnie mieszkam z rodziną w podwarszawskim Sulejówku.